Leta i den här bloggen

torsdag 11 april 2019

Nyckeln till Bibeln


Nyckeln till Bibeln eller Att vara vän med Gud som är underrubriken är mycket intressantare och ödmjukare bok än man först tror. Klas Lindberg har försökt tränga in och finna den tråd som binder ihop Gamla och Nya testamentet. Han tränger in i och delger vad ett förbund är och betyder.
Vad betyder de första förbunden som slöts mellan Gud och människan? Förbundet Gud slöt med Abraham har stor betydelse än i dag. Också det förbund som Gud och Mose slöt är av stor betydelse.

"Nya testamentets budskap blir grumligare utan kunskap om Gamla testamentet. Och det Gamla testamentet hänger i luften utan det Nya." skriver Klas innan han går in på det Nya förbundet som Nya testamentet talar om i och med Jesus och det han gjorde. Det nya förbundet "sätter kärleken från Gud i centrum och lyfter fram vad han har gjort för att vi ska kunna leva i ett oskiljaktigt förbund med honom."

Klargörande, intressant och överskådligt så tar Klas med oss på en spännande upptäcktsfärd över vad förbundstanken är för något i vår Bibel.

https://www.semnos.com/bocker/nyckeln-till-bibeln/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar