torsdag 15 mars 2018

3 x Birgitta Hermansson


Birgitta Hermanssons De vi ville bli är en värmande och ömsint bok om sorg, död, rädsla och att gå sönder. Det finns mycket värme och ett vackert språk då hon berättar om den bror som drunknade innan hon föddes och den sorg som fanns i hennes hem. Men också om att hon var älskad och sedd.
Hon berättar också om hur hon bearbetat den sorg som gått lite i arv och hur hon, trots dåligt självförtroende och dålig självbild, arbetat sig fram till att hon är duglig som hon är.
Birgitta har också gått sönder och varit tvungen att plocka ihop sitt liv igen och i allt detta hur det än sett ut också finna tillit, förtröstan och en hållbar tro på Gud.

Möten som berör handlar om människor i Lukasevangeliet som möts på olika platser. Det är möten som berör, det är osannolika möten, möten med det gudomliga, möten med Jesus och lärjungarnas olika mötesplatser. Korta reflektioner och hänvisning till de ställen i Lukasevangeliet som berörs.
Boken är skriven för att kunna användas efter en Alpha-kurs eller i en bönegrupp för reflektioner. Eller för den som läser ensam är den en bra guide till Lukasevangeliet.

Mogna vackert är en bok för alla människor mitt i livet. Britta ger här verktyg att använda för att vi ska våga ta emot det liv som har getts oss.
Rytmen - att rutiner är viktiga, Riktningen - ger oss ett oanat mod för det liv vi vill ha, Ressällskapet - de människor vi delar livet med i medvind och motgång.
En fin bok som vill hjälpa oss att mogna som människa just där man befinner sig i livet.


Britta Hermansson är pastor, föredragshållare, retreatledare och författare.


http://www.libris.se/de-vi-ville-bli-1.950880

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar