Leta i den här bloggen

söndag 2 september 2018

Sökte sanning fann tvivel


Det här är en ärlig berättelse som berör på olika sätt.
Hans Mattsson är mormonledare och mormon i tredje generation. Han får småningom en hög befattning inom rörelsen men småningom börjar han fundera över vad som är sanning och sant av det som berättats om kyrkans historia. Varför har man tillrättalagt och friserat historien om man är den enda sanna kyrkan? Varför kan inte ledningen svara ärligt på de frågor som Hans och många andra ställer?
Hans och hans hustru Birgitta ville aldrig och hade inte för avsikt att lämna mormonkyrkan. Hans ville veta sanningen och få klarhet i alla de frågor som vuxit fram och som han brottats med i flera år.
Det kändes som om jorden skakade under mina fötter. Allt jag hade fått lära mig, allt jag så stolt hade undervisat, predikat och vittnat om smulades sönder. Det var en psykologisk och nästan fysisk smärta.  Så berättar Hans om sin kamp.
Man kan säga att Hans livsberättelse är en dokumentation över hur en styrd religion eller uppfattning kan forma ett liv och en tankevärld och vilket pris man måste betala för att bli fri. Man får också en inblick i mormonkyrkans lära, tro och teologi.

https://www.xpmedia.org/bocker/sokte-sanning-fann-tvivel-hans-mattsson-christina-hanke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar