Leta i den här bloggen

torsdag 17 januari 2019

Är detta slutet?


Är detta slutet? är också det en intressant bok av David Jeremiah. Han har skrivit över 40 böcker och två av dem har kommit på svenska det senaste året. Han skriver tydligen mycket om ändens tid.

Jag gillar hans ödmjuka inställning då han inleder boken med att saga att endast Gud vet svaren på de frågor vi ställer och endast han vet när Jesus kommer tillbaka.
Är detta slutet? är indelad i två delar. Den första delen bär rubriken Är detta slutet för Amerika? Han tar upp den moraliska kollaps vi bevittnar nu. Hur allt bli tillåtet, han berör hur Amerikas gränser blöder, hur intoleransen mot kristen tro och de kristna ökar och blir till mer och mer förföljelse i Amerika och hur empatin breder ut sig. Jag tycker om hans historiska tillbakablickar och finner de analyser han gör av vår tid intressanta. Han faller inte in i en lovsång över Amerikas förträfflighet utan sörjer mer över det som nu sker. Han är mycket saklig.

I den andra delen, Är detta slutet för världen? så riktar han blicken mot Israel. Vad säger Bibeln om Israel och det judiska folket. Sedan kommer han in på ISIS och deras uppror och här ser man att boken är skriven 2016 och ISIS inte längre har den makt de hade då. Men det som han säkert har rätt i är att trots att de är slagna i mellanöstern militärt så tar dig sig bara nya vägar för att nå sina mål. Han tar också upp vad det betyder att Ryssland nu återuppstår och vill göra sig till stormakt och deras roll i den sista striden. Han avslutar sedan med att berätta vad uppyckandet betyder och innebär för vår värld vid Jesu återkomst och vad vedermödan är för något och vem som kommer att vara med om den.

https://www.semnos.com/bocker/ar-detta-slutet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar