Leta i den här bloggen

måndag 29 juni 2020

Två klassiker


Två klassiker, flera upplagor, älskade böcker.
Gud är din pappa av Floyd McClung är den första av de två klassikerna som Semnos förlag valt att ge ut på nytt. Jag har själv ett exemplar från 1985 och då hette den Gud är din far. Man förstår att boken blivit en klassiker eftersom Floyd skriver utifrån Bibeln och egen erfarenhet.

Boken är djupt själavårdande och låter oss förstå varför Bibeln nämner Gud som far eller pappa. Han talar om att vi ofta lever med en felaktig föreställning om Gud, att Gud är en kärleksfull pappa till skillnad från den gudsbild många har, att vi är sårade i vårt inre i brist på kärlek och får vi uppleva Guds faderliga kärlek leder det till helande och frigörelse. Han berör ju förstås mycket annat också.
Ett viktigt och ständigt aktuellt ämne som förhoppningsvis får beröra alla dem som behöver det.

Den andra klassikern är Phillip Kellers En herde ser på den tjugotredje psalmen. Efter 50 år och mer än 2 miljoner sålda exemplar så får vi igen ta del av Kellers insikter om den gode Herden - Jesus Kristus. Dolda skatter får vi upptäcka när herden Keller ser på fåraherden Davids psalm. Keller som föddes 1920 i Östafrika kom att arbeta både som agronom och fåraherde innan han blev biolog och naturfotograf. Han kom också att skriva flera böcker och En herde ser på den tjugotredje psalmen är den mest kända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar