Leta i den här bloggen

torsdag 1 oktober 2020

Babylons agenter


 Dr. David Jeremiah har funnit sitt eget sätt att skriva på om svåra ämnen. Hans tillvägagångssätt i Babylons agenter är samma som i förra boken Apokalypsens agenter. Och varför inte använda ett fungerande sätt? Dessutom är det lättillgängligt för läsaren. 

Hur är då hans skrivsätt och upplägget? Det är ju profeten Daniels bok och dess profetior som ligger till grund i Babylons agenter, och han går igenom boken kapitel för kapitel. Han börjar varje kapitel med en uppdiktad del för att visa det drama och den verklighet och den tid som Daniel levde i. Det blir som en kort novell. Sedan går han in på skriften bakom historien och förklarar mer innehållet och till sist så får vi en förklaring av texten kan betyda för oss idag. 

"Fiktionen riktar sanningen in i våra hjärtan, och Skriften bakom fiktionen riktar in den i våra sinnen." förklarar David Jeremiah sitt sätt att skriva och jag kan bara säga att det funkar väldigt bra. Man ser på Daniels bok på ett nytt sätt då man läser Babylons agenter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar