Leta i den här bloggen

torsdag 12 september 2019

Svenska Kärnbibeln


Svenska Kärnbibeln, Nya testamentet så här långt, är som det heter en expanderad översättning. Sådana finns det många av på engelska men nu också en på svenska.

I Kärnbibelns inledning får man läsa kort om Bibelns trovärdighet, dess språk och sättet bibeln är skriven på och dessutom så finns Kärnbibeln digitalt och med mycket mer tilläggsmaterial än i den tryckta formen.
När man sedan börjar läsningen så finns det först en kortfattad och bra introduktion till varje bibelbok och sedan kommer den löpande texten. Nå, man kan uppleva att det störande eftersom det finns förklaringar till vad olika ord betyder och ibland längre förklaringar. Så ett kapitel är mycket längre att läsa än i en vanlig bibel med alla förklaringar som finns. Är det störande? Nej, faktiskt inte. Om man läst sin bibel många gånger så känner man ju ganska bra till texten och jag upplever att man får mer kött på benen i sin läsning av de förklaringar som finns.

Jag tycker att man får möjlighet att med Kärnbibeln mera studera och fördjupa sig i Guds ord än att bara läsa Guds ord. Man behöver inte läsa så långt så har man redan fått mycket till livs och ett gammalt känt sammanhang har fått nytt liv och fördjupning.
Dessutom är den ypperlig att ge åt någon att läsa som aldrig läst bibeln eller som tycker att de aldrig förstått den och därför låter bli. Jag hoppas att Kärnbibeln kan väcka intresset för bibelläsningen igen.

https://www.sjobergsforlag.se/biblar/svenska-karnbibeln-nya-testamentet

1 kommentar:

  1. Vad roligt att ni skriver om Kärnbibeln, ber att den får bli till välsignelse.

    Blessings / Jonas

    SvaraRadera