Leta i den här bloggen

fredag 4 december 2015

Dold identitet

Namn: Jack Reacher                          
Hemland: USA
Född: 29 oktober 1960
Fysik: 110-125 kilo
           193 cm lång
           127 cm över bröstkorgen
Utbildning:
Skolor på amerikanska armébaser i
Europa och Fjärran Östern.
Militärakademien West Point.

Många utmärkelser.

Adress: Okänd
Vad han inte har: Körkort, Federal
sjukkassa, Skattepliktig inkomst,
Försörjningsplikt.                                                                                                                                                                        

Så här ser en del av CV:n ut på Lee Childs aktion hjälte Jack Reacher ut. En figur som fascinerat miljoner män (kanske också kvinnor) över hela världen, så också mig. En Jack Reacher thriller är alltid en guldkant i tillvaron. Han är allt det man inte själv är. Han är den man skulle vilja vara. Han är den som man är glad över att man inte behöver vara. Men det är underbart och få drömma sig bort någon dag och vara med denna hjälte. Tjugo böcker har det blivit.

Den jag nu senast läst är The Affair eller Dold identitet som den heter på svenska. Det är inte alls den senaste boken men det är den som berättar historien om hans sista år, 1997, som militärpolis innan han blev avskedad och började leva sitt kringflackande liv.
Jack Reacher skickas till den lilla staden Carter Crossing i Mississippi där en kvinna hittats mördad. Problemet är att det ligger en militärbas vid staden och man misstänker att det är någon av soldaterna som mördat kvinnan.
Reacher lägger ifrån sig uniformen, tar på vanliga kläder, låter skägget växa och beger sig till staden. Snart möter han stadens sheriff, Elisabeth Deveraux, som varit marinofficer och han inser att han mött en likasinnad. Men allt kommer att bli värre och mer komplicerat än vad det såg ut som från början....
Lee Child eller Jim Grant som han heter på riktigt är född 1954 i Coventry, England. Han har varit verksam som författare sedan 1985. Numera har han två hem, en lägenhet på Manhattan och en villa i södra Frankrike. Han är gift med Jane och tillsammans har de en vuxen dotter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar