torsdag 12 januari 2017

Evas dotter


 William Paul Young slog igenom med sin roman Ödehuset och som idag sålt i 25 miljoner exemplar och som just blivit film. En roman som utmanade läsarn att tänka och se Gud större än vi vanligtvis gör med vår begränsade bild av Gud.

Nu är han här med en ny roman Evas dotter.  En roman som då jag läser den får mig att tänka nu som då att William Paul Young verkligen är en stor berättare. Jag vill läsa Evas dotter igen.

Unga flickor hittas döda i en konteiner som flutit iland, alla är döda utom en och henne så räddar Johannes (och några av hans vänner) livet på. Snart visar det sig att flickan inte är vem som helst och att ett speciellt uppdrag väntar på henne.

Berättelsen tar oss till Tillflykten en plats mellan världar. Flickan Lilly är trasig inte bara till kroppen utan också till själen. Hon vårdas och sköts om. Men när hon sover dras hon iväg in i drömmar till tidens begynnelse och får se allt bli till. Det är svindlande utmanande bilder som målas upp. Vilka bilder har vi av oss själva? Vilka bilder väljer vi att ta till oss? I vems blick speglar vi oss? Vad är den djupaste sanningen om våra liv? Evas dotter är en berättelse om helande, upprättelse, längtan och kärlek, ondska och lögner, Gud och djävulen.

Man berörs av berättelsen och känner att man varit med om något speciellt då man vänt bokens sista blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar