Leta i den här bloggen

måndag 25 december 2017

Det är aldrig efteråt


Det är helt underbart och mitt hjärta fylls av sådan glädje att Libris Förlag har velat ge ut en poesibok. Poesin lever ett allt för undanskymt liv fastän jag tror att det finns väldigt många som både läser och skriver poesi.

Det är aldrig efteråt är en vacker stämningsfull poesibok med dikter skrivna av Lars Björklund och bilder tagna av Hans Hartman. Lars skriver med ord och hans med bilder och de skapar en fin helhet.

Lars Björklunds dikter är väldigt avskalade och det finns inga överflödiga ord. Dikterna i den här samlingen handlar om och har därför återkommande orden liv(et), tid(en) och nu(et). man säger/att nuet är flyktigt/när det är tiden/som flyr/nuet/är alltid/här  är några rader ur en av dikterna. De få orden är storheten i Lars dikter och han behärskar konsten att säga mycket med få ord.
Hans Hartmans fotografier är lika enkla och avskalade som Lars dikter och ger sitt eget djup till samlingen. Jag tror att mycket av det beror på att de är svartvita. Det svartvita fotografiet passar bra med poesin och ger den här gången att annorlunda intryck i vår annars så färgglada värld.

http://www.libris.se/det-ar-aldrig-efterat-1.950901

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar