Leta i den här bloggen

lördag 15 februari 2020

När larmet går


När larmet går är det dags att vakna är en mycket ovanlig bok om ett ovanligt ämne. Den har en undertitel i skrivet i gult Till Sveriges Försvar.

Det är journalisten Ruben Agnarsson som står bakom texterna. Ruben är en känd profil för många efter att ha varit vd och ansvarig utgivare för Världen idag, chefredaktör för Inblick och vicekoncernchef för Kanal 10 Media AB.

När larmet går är ett urval av ledare, nyhetstexter och intervjuer som Ruben gjort under åren 2001 till 2019. Det ovanliga med dessa texter är att de handlar om Sveriges försvarspolitik. Då man i omvärlden och särskilt Ryssland fört en aggressiv militär upprustning har man i Sverige för en lika aggressiv nedrustnings politik.
Vi får ta del av historiska perspektiv och nutida ideer till Sveriges försvarspolitiska beslut. Det är många saker som berörs och Ruben menar att läget är mycket allvarligare än vad många inser.

Vi här i Finland har nog många gånger ruskat på huvudet åt Sveriges beslut om nedrustning och tänkt för oss själva, naiva dumma svenskar. Nu då man får läsa om de politiska besluten till att de gjort som de gjort så ruskar man ännu mer på huvudet och förundras...

https://www.sjobergsforlag.se/bocker/nar-larmet-gar-ar-det-dags-att-vakna-ruben-agnarsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar