Leta i den här bloggen

tisdag 28 juli 2020

Dina känslor är inte i vägen

Alla har dem. En del känner dem starkt andra mindre. Endel lever efter dem andra förtränger dem. Känslor har vi och det är inte alltid lätt med dem.

Laila Dahl vill hjälpa oss på vägen med vårt känsloliv. Hon hävdar att känslorna vill berätta något för oss, de är information. De visar vad vi längtar efter, vad vi vill, vad som är viktigt just nu, men de varnar oss också för fara och visar var våra gränser går.

De flesta av oss har med oss från bardomen eller unga år känslor som ställer till det för oss idag. De hindrar oss i olika situationer och vi kanske inte förstår varför vi blir arga, rädda, ängsliga eller skrämda. Men vi behöver våga möta och acceptera och kommunicera våra egna känslor för att också kunna möta och ta in andras känslor. Veta varför vi känner som vi känner.

Dina känslor är inte i vägen är en relationsbok indelad i två delar. Den första delen beskriver dina känslor och hur de påverkar dig. Den andra delen beskriver dina känslor och hur de påverkar relationen. Efter varje del har hon också en verktygslåda där vi får hjälp och tips på hur vi kan ta itu med känslor som blivit till problem för oss.

Det går riktigt bra att leva med det kapitel som rör en djupt och bearbeta det som kommer upp tills det är färdigt och man behöver inte alls sträckläsa boken och inte ens varje kapitel utan ta till sig det som känns angeläget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar