Leta i den här bloggen

lördag 24 april 2021

En stilla viskning

Vilken bra bok! Jag tror du precis som jag längtar efter att få höra Gud tala. Vi vet också att det är inte så enkelt att veta om det är Gud som säger en sak eller är det min egen fantasi och önskningar som snurrar i huvudet. 

Mark Batterson vet också allt det här. Han har hört Gud tala och fått se honom göra de mest fantastiska saker och han har trott att Gud talat men det har varit hans egna drömmar och fantasier. Mark hävdar att Gud viskar till oss hela tiden och det gör Gud för att vi ska luta oss mot honom och höra vad han säger. Gud vill ha oss nära sig och det får han genom att viska. 

Gud använder sig av sju kärleksspråk då han talar till oss. Det är Bibeln, önskningar, dörrar, drömmar, människor, maningar och lidandets språk han använder sig utav. Mark är verkligen något på spåren här eftersom det här är de mest naturliga sätt vi hör på och kan höra på då Gud talar eller viskar som Mark säger för att vi ska höra. Det här gör att det är både lätt och svårt att höra Gud. När talar han och när är det mina egna ord. Det är just här som Mark delar med sig av sina egna erfarenheter och stämmer av dem mot vad Bibeln säger för att ge oss en vink om hur vi ska lyssna. 

En stilla viskning är en riktig öronöppnare som får dig som läsare att säga japp då du känner igen och aha då det är intressant, bekräftande och tilltalande.   


 https://www.sjobergsforlag.se/bocker/uppbyggelse/en-stilla-viskning-hur-du-hor-guds-rost-mark-batterson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar