Leta i den här bloggen

lördag 24 april 2021

Motgångsteologi

 

Vad intressant att bröderna Eurell skrivit och delgett oss Motgångsteologi. Jag minns så väl när de blev uppmärksammade i tidningar och tv när de talade om att de trodde på Jesus och arbetade i affärsvärlden. De var också på besök här i Finland och talade i olika sammanhang. Många läste säkert deras bok Kan man tjäna pengar och tjäna Gud!? Själv har jag läst den flera gånger och haft den som uppslagsbok då jag velat ha svar på någon fråga. (De har också skrivit sina autografer i den)

Det är därför mycket intressant att nu 25 år senare få läsa om hur det gått för dem och det är stort att de vågar dela med sig av vad som hänt sedan slutet av nittiotalet då de var så uppmärksammade. Dessutom tror jag boken kommer att vara till hopp och tröst för många. Allt har inte varit en succé de senaste 25 åren. 

Jan - Gunnar är den som står för första halvan av boken och han har arbetat inom bankvärlden. Han delar med sig det smärtsamma i en skilsmässa, att stå med miljonskulder på grund av dåliga fastighetsaffärer, sjukdom och en del annat som mött honom. Men också sin tillit till Gud och hur han varit med i allt och hur Gud hjälpt honom igenom alla sakerna. Hans berättelse om hur han kom till Ålandsbanken och arbetet där var väldigt intressant. 

Per - Olof  står för den andra delen och har arbetat inom företagsvärlden och varit VD. Först så redogör han för framgångarna han har i det företag han jobbar i och sedan så berättar han om då han byter arbete för att efter ett tag få sparken och förlorar hem och allt och står på bar backe med familjen. Här fanns också sjukdomsinslag i familjen och så slogs den församling sönder som de var starkt engagerade i. Men också Per - Olof har en stark tillit till Gud och får se hur Gud griper in och är med genom allt. 

De avslutar boken med att skriva tillsammans Krishanteringsstrategier. Där de betonar den personliga andakten, församlingsgemenskapen, förvänta det omöjliga osv. 
En mycket intressant, ärlig, glad, kärleksfull och trosstärkande bok som företagare och alla andra kan läsa med förundran och glädje. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar