Leta i den här bloggen

lördag 10 april 2021

Lewis trilogin

 

Jag måste bara få skriva några ord om min nya passion. Jag fann Peter May kring senaste jul och har blivit mycket förtjust i hans böcker. Hans böcker utspelar sig på Yttre Hebriderna och Isle of Lewis.

Även fast det handlar om mord och brott så lyckas han med otroligt vackra naturbeskrivningar och kan veva in historia och kulturen som finns på de Yttre Hebriderna. Han gör också karaktärerna otroligt levande eftersom han återger deras uppväxt, ungdom och det liv de levat fram till den dag som de befinner sig i idag i berättelsen. Han gör allt det här så otroligt skickligt att allt blir levande och fascinerande. 

Då man läser Peter May så har man upplevelsen av en spännande pusseldeckare och och att man av någon underlig anledning också läst en fakta bok om Yttre Hebriderna och de människor som bor och lever där. Allt utan att det ens varit jobbigt. Bara intressant.

Peter May (f. 1951) är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare med många böcker bakom sig. Lewis trilogin, Svarthuset, Lewismannen och Lewispjäserna är hans största succé men med många andra bästsäljande böcker i släptåg. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar