torsdag 26 maj 2016

Jesus var också flyktingVi lever i en värld där flykting krisen är den största sedan andra världskriget. Miljoner människor är på flykt och man vet inte riktigt hur man ska hantera situationen och åsikterna är många. Men vad ska man själv ha för åsikt och om man är kristen, vad säger Bibeln om invandring och flyktingar?

Stefan Swärd och Micael Grenholm har arbetat sig igenom frågorna som finns kring den situation som Europa nu står inför.
De börjar med att ge en grundlig sammanställning över Bibelns undervisning om flyktingar och migration. Hur skulle det judiska folket på Gamla testamentets tid bemöta flyktingen och vad sa Jesus om saken och lärjungarna? Det visar sig att Bibeln kan vittna om att flyktingar funnits i alla tider. Även Jesus var flykting berättar Nya testamentet.

Grenholm och Swärd tar oss sedan med på en resa genom kyrkans historia och förhållande till flyktingen och människosynen. Sedan får vi ta del av den svenska migrationsprocessen, vi får ta del av hur romerna har det i EU, tiggeriet och orsaken till det och vad vi som kristna och församlingar kan göra för alla dessa människor i nöd.
Vi får även ta del av den högerextrema väckelse som gått och går över Europa och alla de partier som finns i så gott som varje land som har detta högerextrema tänkande.
De delger också en kristen världsvision som handlar om en god och rättvis värld. De tar även upp olika argument som används för att försöka stoppa invandringen och visar att de oftast är osanna. De tar också tag i frågan om islam och påståendet om att muslimer flyr hit för att göra Europa muslimskt.
De avslutar denna mycket intressanta bok med fina berättelser om vad som gjorts och görs för dessa människor och att alla ska bemötas med kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar