torsdag 4 augusti 2016

Simon Ådahl


De flesta känner till rockbandet Edin-Ådahl. De skivdebuterade 1980, sjöng för Sverige i Melodifestivalen 1990 och slutade som band 1992. De hade då hunnit bli det största kristna rockbandet i Sverige och de är det första och hittills enda kristna rockband som vunnit Melodifestivalen.
Låten de sjöng hette Som en vind.

Simon Ådahl har skrivit en bok om sitt liv, Den oväntade resan. Bröderna Ådahl, Simon och Frank är födda i Kronoby och levde sina första år här i Finland. Sedan bar det iväg för familjen till Sverige och där växte de upp sedan. Musiken kom tidigt in i Simons liv och sedan då han fick höra rock musiken på radion så förstod han vad han ville göra och vad han ville spela.

Vi får förstås följa med hans musikliv, församlingsengagemang fram till tiden med Edin-Ådahl och de femton åren som bandet höll på. Men Simon delar också med sig av sin smärtsamma skilsmässa, bitterheten han hamnade i och hur han lämnade sin tro och tog avstånd från kristenheten.
Han berättar också om en man som förföljde honom och hans familj när han gift om sig och om vägen tillbaka till tron och hur han kom in i det arbete han håller på med idag.

Simon är idag en av Sveriges mest anlitade reseevangelister. Han besöker kyrkor och församlingar i alla samfund och hans möten präglas av gudomliga mirakler där människor blir frälsta, helare, befriade och upprättade. Han har inte lämnat musiken utan har gett ut skivor och sjunger på sina möten.

Berättelsen om Simon Ådahls liv är musikhistoria men också en berättelse om förlåtelsens kraft och vägen ut ur bitterhet och hat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar