torsdag 1 september 2016

Vinna hela världen

Det här är en mycket märklig men fascinerande biografi. Även fast den är uppbygd som en biografi oftast är med början från barndomen fram till idag så är den inte bara det utan även något mer...
Den berättar inte bara om lyckliga dagar och de enorma framgångarna med Ace of Base utan har ett större djup än så. Jenny bjuder väldigt mycket på sig själv och sitt innersta.

Hennes tro på Gud växer fram under barnaåren och ungdomsåren. Han var mobbad och utfrusen i skolan, hon blir student och i samma veva slår Ace of base igenom. Hon känner sig förvirrad, har dåligt självförtroende, är sjuk ibland, ständigt på resande fot, mamman drabbas av cancer, pappan av hjärtinfarkt och hon får vara med om att vakna mitt i natten och en främmande kvinna står över henne med en kniv mot hennes hals.
Denna händelse sätter skräck i henne och förföljer henne hela tiden även fast den bleknar mer och mer.
En stor och djup sorg drabbar henne då hennes älskade pappa dör, men snart finner hon sin stora kärlek Jakob och de gifter sig och får barn. Med ett vackert språk så skriver Jenny om allt hon tvingas gå igenom, men även om hur hon blir mer och mer hel som människa och om hur Gud finns med och har varit med henne hela tiden över allt var hon befunnit sig i världen.

Faktiskt en av de mer berörande biografierna som en världsstjärna har skrivit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar