Leta i den här bloggen

torsdag 26 juli 2018

Nick Vujicic


Var Guds händer och fötter är en boktitel som på ett sätt är humoristisk men som också har en enorm tyngd. Orsaken till det är då man ser på Nick själv på omslaget. Var Guds händer och fötter står det men Nick har inga armar och ben. Men han är glad, han ler och han är Guds händer och fötter.

Nick ställer frågan: Hur kan man vara Guds händer och fötter i den här världen? Han berättar om sin egen väg och sitt liv. Han ägnar sig åt att uppmuntra handikappade, uppmuntra alla människor att de kan och att Gud använder alla. Han berättar också att han upptäckt att han är evangelist och alltid överallt talar om Gud och vill att människorna ska finna honom.

Han berättar om hur han använder den moderna mediavärlden för att nå ut med sitt budskap, men också det gamla hederliga mötestältet. Han berättar om hur det är att vara mentor och stödja andra, hur kampanjer och projekt föds fram för att nå ut. Hur han och andra försöker hitta nya sätt att nå ut med Guds rike. Han berättar om par som fosterhem, andra som räddar barn ur sexindustrin, hur några köpt ett gammalt sjukhus och rustat upp det bit för bit för att hjälpa de mest utsatta och nödställda i ett visst område osv.
Men han berättar också naket och ärligt hur jobbigt det var när hans pappa fick veta att han hade dödlig cancer och att han själv blev svårt sjuk vid samma tid och hur jobbig den tiden var för hela familjen.

Det här är en glad och uppmuntrande läsning.

https://www.sjobergsforlag.se/bocker/uppbyggelse/var-guds-hander-och-fotter-nick-vujicic

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar