Leta i den här bloggen

torsdag 16 augusti 2018

Hela mig


När jag höll i Hanna Möllås bok Hela mig och såg underrubriken om konsten att adoptera sin kropp och sina känslor hade jag lite blandade känslor. Ska hon nu också skriva om hur vi kristna glömt bort kroppen och känslorna mest riktat in oss på anden och själen?

Så enkelt var det inte och inte så billigt heller. Det var bättre än så. Hon använder ordet adoptera, att adoptera sig själv, adoptera livet, adoptera kroppen, adoptera tron, adoptera självet, adoptera berättelsen, adoptera sina rötter osv.
Det hon önskar med sin bok är att jag som läsare ska kunna adoptera mig själv, omfamna mig själv och om att mogna som människa. Hon berättar en hel del ur sitt eget liv och andras liv och visar att kärnan är berättelserna om oss själva som vi bär med oss hela livet. Det vill säga att känslor, upplevelser och erfarenheter är mycket viktiga.
Det jag fann mycket intressant är när hon berättar om att det i våra liv också vävts in mycket av våra föräldrars liv och även från generationen för dem osv., men hur vi ska adoptera vårt liv nu men också framtiden för att kunna leva i nuet.
I allt det här så handlar det om hela mig, kroppen, känslorna, livet och det andliga.

Hanna Möllås är barnmorska, auktoriserad specialist i klinisk sexologi, med utbildning inom teologi, religionsvetenskap och psykologi.

https://marcusforlag.se/produkter/leva/sjalvhjalp/hela-mig-om-konsten-att-adoptera-sin-kropp-och-sina-kanslor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar