Leta i den här bloggen

torsdag 2 augusti 2018

Striden genom tidsåldrarna


Lance Lambert har för mig varit helt okänd även fast man i boken berättar om att han en av sin generations främsta talare, bibellärare och reste runt hela världen. Lance föddes 1931 och växte upp i Richmond Surrey i England. Han studerade på universitet i London, institutionen för afrikanska och orientaliska studier. Studierna innehöll klassisk kinesiska, mandarin, österländsk filosofi och Fjärran österns historia. Han tänkte sig att bli missionär i Kina men revolutionen stängde den dörren.
Lance upptäckte småningom sin judiska börd och flyttade till Israel 1980. Han dog 2015.

Han skrev många böcker och hade ett stort intresse för den yttersta tiden vilket den här boken också visar. "Vakna!" "Vakna!" är kanske det han vill ropa ut med boken. Han klargör att vi i västvärlden befinner oss i en strid, ett krig. De kristna värderingarna hamnar på undantag, man vill inte längre bekänna sig till de kristna rötterna, många kristna sover och har anammat ett bekvämt liv.
Men vi bör vakna upp och ägna oss åt förbön för våra länder och folk. Sedan ger han historiska exempel på hur segrar (väckelser) börjat på knä i bön.
Sedan ägnar också några kapitel åt Israel och löftena kring det landet och hur landet hör ihop med världshistorien.
https://www.sjobergsforlag.se/bocker/uppbyggelse/striden-genom-tidsaldrarna-lance-lambert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar