torsdag 2 mars 2017

Klostret


Det här är en-må-bra roman. Jag vet inte om man får säga så om den men så upplever jag den. Det är en behaglig ton och känsla i boken och man kommer in i en lugn läsrytm då man läser.
Även fast bokens tre huvudpersoner funderar på svåra frågor så är det både humor och en positiv känsla i grunden. Vi möter Anne, en frånskild mamma som kämpar med förlusten av sin son. Har var 13 år då han blev överkörd och sorgen är förlamande. Mark, den före detta arkitekten, hyr ett hus av Anne. Han har haft en lysande karriär men är nu allt-i-allo på ett kloster och har svårt att binda sig vid en kvinna och hittar inte riktigt sin plats i livet. Sedan har vi också Abboten i klostret, Fader Paul, som kämpar med olika saker i sitt liv på samma gång som han samtalar och stöder Mark och Anne i deras.

Jag upplever också då jag läser att det här är en själavårdande roman full av djup livsvisdom och andliga sanningar och nåd. Genom de olika personernas kamp får vi uppleva sorg, misslyckande och även ilska. Men allt de upplever kan bli använt av Gud för att göra oss hela igen.

James Martin är jesuitpräst och författare till flera böcker. Libris förlag har tidigare gett ut Söka och finna Gud i allt och Jesus - en resa genom hans liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar