Leta i den här bloggen

torsdag 30 mars 2017

Markus av Trolyrien


Det är roligt att få upptäcka något nytt. Att få finna ett förlag Pärlan Förlag som jag inte kände till och att få en fantastisk ungdomsroman att läsa från nämnda förlag.

Markus av Trolyrien är en underbar fantasy berättelse fylld av spänning, intriger och alla möjliga underliga figurer både onda och goda. Det finns enorma blommor, fjärilar så stora att de flyga med oss människor på ryggen, folk som lever inne i bergen, kungar, prinsar, drottningar, prinsessor, eremiten, profetior, gåtor, lögner, ondska och krig.
Men för att ta det från början. Markus ligger på sjukhuset efter att ha brutit armen och benet i skidbacken. Han väcks av en främmande kvinna som är lite underligt klädd och som kallar honom prins Albrak....

Den egendomliga kvinnan heter Diomeda och det är hon som tar med honom till en annan värld där de påstår att han är Valariens försvunne prins. Snart dras han med i ett hisnande äventyr där många minns Kung Josua och hans tid. Kungen som försvann. Markus är svärdbäraren och svärdet Poterovix är ovärderligt då det gäller att slåss mot alla de ondskefulla figurer som han möter. Likaså Kraftens svärd som han har då han slåss mot sjömonstret Leviatan.
Allt förmår jag genom honom som ger mig kraft, är det ord Markus tänker på då han svingar Kraftens svärd. Likaså finns det andra visdomsord han tänker på i farofyllda svåra situationer "Sanningen ska göra er fria."  "Sök så ska du finna".

Joseph A. Davis är en man med en enorm fantasi. Han har verkligen fått till en fantasy roman det svänger om. Så helt oväntade saker sker. Som att när de spottar på varann så visar de högaktning och att de som står inför kungen kastar frukt på honom när de gett sin version av det de står anklagade för och han ska göra ett domslut. Alla djur och monster och figurer och landskapet de befinner sig i...

Det här är den bästa ungdomsroman jag läst på länge. Det var sorgligt att den tog slut. Jag väntar på en ny. Låt dig inte avskräckas för att det är en ungdomsroman den kan läsas av alla.

Man kan läsa mera om Joseph A. Davis och Markus av Trolyrien på författarens hemsida:
www.josephdavissite.wordpress.com/markus-av-trolyrien

Vill du få tips om fler barn och ungdomsböcker gå in på Pärlan Förlag:
www.parlanforlag.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar