söndag 8 oktober 2017

TrumpJag hittade Laura och Saska Saarikoskis bok Trump och vredens Amerika på loppis och bara måste ta med den hem. Det är en ganska välskriven bok på drygt 230 sidor, om än skriven före han blev president.

Man får ta del av lite av hans barndom, uppväxt och familj. Hur han började sin bana som byggentreprenör. Ingen kan förneka att han är en skicklig businessman fastän han också hunnit med att vara playboy och tevestjärna innan han riktade in sig på politiken.

Det är nog lite fascinerande att en man kan sprida runt sig så mycket falsk fakta och häva ur sig så mycket fulheter mot allt och alla och ändå få folket med sig och bli vald till president. Jag kommer på mig själv under läsningen att jag skulle inte vilja leva och arbeta i den mannens närvaro. Jag funderar också över hur de är funtade som lever nära honom. Tänk att vara så självcentrerad och upptagen med sig själv att man talar enbart om sig själv på sin egen fars begravning.

Det kommer också fram att även fast Trump själv skrivit flera böcker om sig själv och man har intervjuat honom mycket och skrivit om honom så vet man ändå ganska lite om honom. Dessutom så vet man inte om allt är sant om det han berättat för han kan ha haft olika versioner varje gång som han berättat om sitt liv.

Men, han har varit en skicklig affärsman och entreprenör, lärt sig utnyttja tv-mediet och fått människorna att acceptera? förlåta? ha överseende med? hans falska fakta och vidriga uttalanden.

Laura och Saska Saarikoski som för tillfället är bosatta i Washington D. C. i USA är korrespondenter för Nordens största dagstidning Helsingin Sanomat, har skrivit en läsvärd och bra bok om denna märkliga man. Man varken bör eller vill veta något mer om den här mannen än det som de ger.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar