Leta i den här bloggen

torsdag 26 april 2018

När själen inte mår bra



Karin Wennerlöfs bok När själen inte mår bra lyfter fram flera gånger en bra sak och det är att då vi upplever något typ rädsla, depression, ångest, skuld skam så är det känslor och känslorna vill säga oss något.
Hon inleder boken med hur viktigt det är för oss att vi berättar om vad vi upplever och känner och inte stänger in det. Sedan går hon in på känslorna. Känslor av vrede, prestation, ångest m.m och visar hur kropp och själ hör ihop. Och att vi ibland kan så ha förträngt något att det senare tar sig uttryck i en fysisk åkomma. Men hon vill betona att man kan alltid bearbeta och småningom bli hel från olika saker som känslorna kan berätta för oss.
Vi kan börja må mycket bättre då vi börjar bearbeta och vågar gå in i en process då det gäller olika saker i vårt liv. Då vi vågar landa i känslan och inte flyr den så är vi på väg att bli fria.

Jag tror det finns en stor möjlighet att det som står på boken baksida, att boken är till dig som vill växa och och utvecklas, som längtar efter att få stå fri från själsliga sår och istället kunna få känna glädje, energi och frid på insidan, kan bli sant för den som vill ta till sig det Karin berättar.

Karin Wennerlöf är utbildad socionom och samtalsterapeut med egen praktik.

https://www.semnos.com/bocker-0/nar-sjalen-inte-mar-bra/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar