Leta i den här bloggen

söndag 6 maj 2018

De ska driva ut onda andar




Derek Prince (1915-2003) var helt okänd för mig när jag fick några av hans böcker från tv kanalen Himlen TV7. Tydligen så finns det Derek Prince Ministries Sverige som står bakom utgivningen av hans böcker och en del annat.

Mannen själv, Derek Prince, är engelsman och var en internationellt erkänt god bibellärare. Han hade studerat grekiska och latin på Eaton College och Cambridge University och var verksam som lärare i klassisk och modern filosofi vid King´s College. Han studerade också flera moderna språk, inklusive hebreiska och arameiska vid Hebrew University i Jerusalem. Det var under sin militärtjänstgöring som han kom till tro och efter det så började han undervisa ur Bibeln med hela världen som arbetsfält.

De ska driva ut onda andar är skriven av en lärd man med mycket erfarenhet. Även fast jag är lite fundersam över vissa saker så har jag svårt att avfärda dem rakt av.
Boken börjar mycket grundläggande med att visa hur Jesus gjorde då han mötte de onda makterna och demonerna. Sedan redogör han för Bibelns terminologi på dessa onda makter. Han fortsätter sedan i den andra avdelningen med att berätta om sina erfarenheter och möten med demoner för att i den tredje avdelningen grundligt svara på de sju vanligaste frågorna kring det onda. Den fjärde och sista avdelningen ger praktisk vägledning i hur man känner igen och driver ut onda andar.

De ska driva ut onda andar ger sig in på en svår verklighet, men som är nog så sann och som det kanske inte talas om så mycket idag. Den är välbehövlig och bra för alla troende att läsa och studera tillsammans med Bibeln så att vi vaknar upp för de krafter som vill förstöra och förgöra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar