Leta i den här bloggen

onsdag 30 maj 2018

Trotsa vildmarken




Brené Browns Trotsa vildmarken är hennes fjärde bok på svenska. Hon har en förmåga att skriva intressant och tankeväckande. På ett intressant sätt  tar hon delar av sin forskning, andras forskning, personliga berättelser och visar att vi människor upplever och känner ganska långt samma saker.

I Trotsa vildmarken så berör hon vår tillhörighet. Upplevelsen och känslan av att tillhöra och att känna sig utanför och inte höra hemma någonstans. Hur det här påverkar oss då vi kan uppleva och vara med om att vi inte tillhör vår familj, inte tillhör samhällsgemenskapen, arbetsplatsen, någon etnisk grupp osv.
Hur ska vi förhålla oss och navigera i en tid där man på många platser och i många länder ser hur allt blir mer rörigt och polariserat, hur olika sidor ställs mot varandra, fiender, terrorism, hat och hot blir mer vardagsmat.
Brené Brown tycker sig finna lösningen i att man först känner sig hemma hos sig själv, passionerat vågar och känner tillhörighet till sig själv. Att man vågar betala priset av att vara sårbar, våga visa kärlek, medkänsla och empati. Våga vara modig och sann i det här och leva sitt liv.
Hon menar att sann tillhörighet kräver att vi är så trygga och säkra i oss själva att vi vågar vara en del av någonting större - men också stå ensamma om det behövs.

"Sann tillhörighet kräver inte att vi förändrar vilka vi är. Det kräver att vi är dem vi är."

http://www.libris.se/trotsa-vildmarken-1.1043182


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar