Leta i den här bloggen

onsdag 9 maj 2018

Mellan himlen och livet här


Steven Curtis Chapman är ett namn som många känner igen inom kristen musik. Har man sålt mer än 11 miljoner album, vunnit 58 Dove Awards, 5 Grammys, 1 American Music Award och fått 48 listettor under sin karriär då börjar man vara legend.
The Great Adventure, For the Sake of the Call, Live Out Loud, Cinderella, Lord of the Dance, Dive, Yours och I Will Be Here och många fler är sånger som är odödliga, åtminstone för en lång tid framöver.

Därför är det också med stort intresse man vill ta del av denna mans liv och berättelse. Vem är mannen bakom denna fina karriär och dessa älskade sånger? Det första man slås av är att den fina karriären lyfts inte fram speciellt mycket och boken kretsar inte alls kring karriären, sångerna, succéerna och den amerikanska sliskigheten om att han är så välsignad och därför framgångsrik.
Det här är en brutalt ärlig och naken berättelse om hans uppväxt som inte var smärtfri och specifikt ljuvlig, den kamp han och hans hustru Mary Beth haft hela tiden för att hålla ihop äktenskapet, hennes depressioner, deras sex barn varav ett av dem omkom i en olycka, men också den djupa kärlek som hela tiden växt fram mellan Steven och hans Mary Beth, deras tillit och tro till Gud som finns där hela tiden trots, sorg, smärta och kamp.
Men också hur de fått uppleva själsligt helande, kunnat gå vidare och inte att förglömma hur mycket glädje det ändå funnits hela vägen. Och det är klart att när han berättar att den och den sången föddes då och där under den här processen eller händelsen så får ju sångerna och skivorna ett djupare innehåll.
Precis som sångerna så kommer säkert Mellan himlen och livet här att få betyda mycket för många.

https://www.sjobergsforlag.se/bocker/biografier/mellan-himlen-och-livet-har-steven-curts-chapman-ken-abraham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar