Leta i den här bloggen

lördag 2 juni 2018

Utveckla ledaren inom dig



Jag har något emot ledarskaps böcker. Det finns ju en uppsjö av idéer om hur en ledare ska vara och hur han ska göra för att skapa en bra arbetsplats och vara en god ledare.
Men ibland så läser jag om ledarskap för man kan ju ändå plocka en och annan bra tanke fastän man själv inte står i ledarskapsposition. Nu har jag läst Tommy Liljas Utveckla ledaren inom dig. Och han har mycket bra saker att säga. Han har verkligen funderat över och har erfarenhet av att leda och vara ledare.

Han har nio discipliner han talar om och de finns under tre huvudavdelningar. Disciplin ett och två hör till Grunden som är den första av de tre huvudavdelningarna och den berör ledarskapets grunder och ledarens största tillgång - människor. Andra delen heter Egenskaperna och till den hör fyra discipliner som berör teamarbete, karisma, effektivitet och problemlösning. Den tredje och sista delen bär namnet Från syfte till vision och de tre sista disciplinerna hör till den. Här berörs vision, etik och moral och ledarskapets syften och kärnvärderingar.

Tommy Liljas bok står sig riktigt bra bland alla ledarskapsböcker och jag tror många pastorer och församlingsmedlemmar skulle få ut mycket av denna broder och kollegas erfarenheter.

https://www.semnos.com/bocker-0/utveckla-ledaren-inom-dig/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar