söndag 27 november 2016

Styx Märke

Det här är fantasy. Äkta fantasy för barn runt tioårsåldern. Vi får här möta syskonen Sofia och Leo. När vi kommer in i berättelsen så flyr de från Styx soldater. De flyr för de vägrar att ta Styx märke på sig. När det ser som mörkast ut och de tror att de är fast så gömmer de sig i en ihålig ek och plötsligt så sluts den omkring dem. När den sedan öppnar sig igen befinner de sig i en annan värld. Borta är deras mörka gator och tråkiga betonghus. Istället befinner de sig på den vackraste plats man kan tänka sig. De har kommit till Sagofallen.
När de kom till Sagofallen så hamnade de på Dimmiga ängarnas ö och där möter de Tilia. Hon ger dem några löv som de kommer att behöva under sin resa. De innehåller sanningens elixir. Hon berättar att deras land är hotat och mörkret tätnar. Allt kommer nu att hänga på Sofia och Leo klarar sitt uppdrag och på det sättet rädda landet. De får en karta som visar deras väg och de får en nyckel som ska passa i ett lås som de hittar i slutet på sin färd. Med sig på färden får de enhörningen Månstråle.
Det blir ett hisnande farligt äventyr med många faror och samtidigt pågår en ryslig kamp mellan de svarta och vita pjäserna på schackbrädet.
Jag måste också nämna Therése Larssons bilder. Pärmbilden är färggrann och lockande. Kartan över Sagofallen tydlig och fin. De övriga bilderna i boken fastän de är svartvita är mycket fina.

1 kommentar:

 1. Hej Nadde!

  Nu har jag läst flera fina och tänkvärda recensioner på din blogg (inklusive den här om Styx märke), och jag har blivit mycket nyfiken att se vad du skulle tycka om min fantasyroman "Markus av Trolyrien". Info om den finns på förlagets hemsida: http://parlan-forlag.webnode.se/products/markus-av-trolyrien/ Får man skicka recensionsexemplar till dig?

  Mvh
  Joseph
  josepharthurdavis@gmail.com

  PS: Ursäkta att jag skriver det här som kommentar, men jag har inte lyckats hitta något annat sätt att kontakta dig.

  SvaraRadera