lördag 26 november 2016

Vad skulle Jesus ha gjort?
Om jag kommer ihåg rätt så är det över hundra år sedan en pastor myntade uttrycket W.W.J.D., What would Jesus do? Vad skulle Jesus ha gjort?
Merete Föyen Arnevåg visar i sin bok hur det praktiskt kan användas av barn i åldern 6-12 år. Det är söndagsskolläraren Lina som har gett barnen armbandet med W.W.J.D. så att de kan påminna sig i olika situationer att hur skulle Jesus göra nu? Några av barnen bildar till och med en klubb och då de träffas så berättar de för varandra om olika händelser där de funderat på hur Jesus skulle göra. 
Boken upplever jag kan vara mycket spännande och givande för barn. Det finns en del spännande händelser då några av barnen blir inlåsta i en redskapsbod, när de stöter på tjuvar som stjäl något från kompisens hus och en gammal okänd gubbe som också besöker huset då de är bortresta.  

Arnevåg har också kunnat berätta vanliga händelser som 6-12 åringar kan hamna i i sin vardag och där de måste bestämma sig hur de ska göra. Eller som de då funderar, Hur skulle Jesus ha gjort? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar