tisdag 29 november 2016

Hjältarnas seriebibel

Det här är en serievärld som är helt okänd för mig. Den här typen av tecknande och sätt att berätta är också nytt för mig. Så här tecknande och berättade man inte då jag var barn och ung. Men det är ju intressant och spännande att få läsa och ta del av hur kända tecknare gör det idag.

Tecknarna bakom den här boken Siku och Jeff Anderson har illustrerat bibelberättelserna förr. Siku har tecknat Mangabibeln och Anderson Stora Seriebibeln. Själva bilderna är färggranna, intensiva, uttrycksfulla och starka. Man liksom dras in i en värld då man läser. Texten som Richard Thomas står för är också kort, suggestiv och kraftfull. Namnen på de bibliska gestalterna är också annorlunda. Adam heter Earthman, Simson heter Dreadlocks, Noa bär namnet Rainman och Debora Iron Maiden för att nämna några.

Jag tror att boken verkligen kan introducera unga människor i Bibelns berättelser. För hela deras värld är fylld med action hjältar av olika slag. Men den här boken visar att hjältarna i Bibeln var inte perfekta, men de var modiga. Men i modet fanns också en rädsla och de försökte stoppa ondskan.  Men de visste också att det krävdes något mer än vad de hade och kunde göra. De väntade på den ultimate hjälten som kunde utkämpa den avgörande striden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar