söndag 28 maj 2017

Livet med min syster Madonna

Det här är väl en berättelse där man inte kan komma närmare en världsstjärna mer än så här.
Madonna är den största kvinnliga artist vi haft hittills, med miljoner och åter miljoner sålda skivor och utmärkelser i mängder och radat hittar i mängd och massor. Alla vet vem hon är, alla känner till något av hennes musik, har säkert läst något om henne och kunnat konstatera att hon hängt med i fyrtio år och alltid varit på topp. (om man nu har gillat eller inte gillat hennes musik)

Christopher Ciccone är hennes bror och den av syskonen som stått Madonna närmast. Han har arbetat med henne i 25 år. Inrett flera av hennes hem, varit av- och påklädare under hennes shower, och hjälpt henne med allt möjligt.
Nu är den här boken inte bara koncentrerad kring Madonna utan handlar också om honom. Han berättar om deras uppväxt, ungdom och de första stegen Madonna tar som artist och han som dansare. Om deras katolska tro men hur Madonna senare helt ger sig till Kabbalan. Han berättar om alla framgångar, men också hur illa Madonna kan behandla sin egen familj och särskilt honom och hur hon småningom saknar kontakt med verkligheten.

Nu är det här ingen biografi fylld med smaskiga detaljer och en sviken brors hämnd. Den är skriven delvis med ett stråk av sorg men också fylld av syskonkärlek. Det är en mycket välskriven biografi som ger en fin bild av människan bakom artisten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar