söndag 18 juni 2017

Jag är OZZYVad jag har skrattat. Det är en helt sanslös biografi som Ozzy fått till. Hade man inte vetat att det är en biografi hade den kunnat vara en uppdiktad roman. Man skrattar hejdlöst hur tokigt det kan bli medan det på samma gång finns en sorg i hur en människa kan bete sig då hon är full av sprit eller hög på droger.
Jag tror att Ozzy är den enda rockstjärnan som fått en kyrkoherde hög på droger. Det skedde när kyrkoherden i den by han bodde i kom på besök då han inte var hemma och frun hittade en deg i en burk i köket som kunde bli något att bjuda på....
Drogerna och spriten kom tidigt in i Ozzys liv och vi är många som förundras över att han ännu lever efter att ha levt i 40 år på alla möjliga substanser.

Ozzy Osbourne är den riktiga rockstjärnan som levt hårdare än de flesta. Allt finns där - spriten, drogerna, groupies, musiken, familjen, havererade äktenskap, barnen och turnélivet. Han har blivit snuvad på allt och fått leva en fattigmansliv till att komma igen och få leva ett lyxliv.

I den första delen av boken berättar om sina tio år med Black Sabbath och hur den ockulta imagen skapades av andra och var inget de själva höll sig till. Likaså var det satanisterna själva som kom på deras konserter och som tände ljus och mässade utanför deras hotell och inget de själva höll på med.
Den andra delen av boken berättar om hur han skapade en egen solokarriär efter tiden med Black Sabbath och hur han träffade sin fru Sharon och om deras fem barn.

Ozzy Osbourne har sålt över hundra miljoner skivor med Black Sabbath och som soloartist. Han föddes 1948 i Aston i Birmingham och kom att bli en av legenderna inom rock världen. En mycket läsvärd självbiografi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar