torsdag 22 juni 2017

Slåss


Craig Groeschel har ett intressant ärende. Han vill att du ska slåss. Hans bok Slåss har underrubriken Hur du vinner fighterna som betyder mest. Han är klar över att vi är skapade till Guds avbild och då är vi också stridsmän till vår natur. Krigarhjärtat är en nyckel till mannens identitet. Därmed så förstår vi att han med boken riktar sig till män.

Craig visar på exempel från Bibeln och främst utgår han från Simpson. Vår polare Simpson. "Ja, killen med svällande muskler, hår som en hippie och förtjusning i Delila." Men han är killen som tog fel strider. Vi har mycket gemensamt med honom. Men Gud vill lära oss män att ta rätt strider och kämpa för det som är rätt och att bli
de stridsmän Gud skapat oss till.
Men våga inte ge dig in i striden obeväpnad. Lär dig strida med tro, med bön och med Guds ord.

Med humor och alvar så guidar Craig oss igenom många av de saker vi dagligen måste slåss mot vi män. Det är inte lätt alla gånger och många gånger faller vi, men precis som det var för Simpson så hjälper Gud oss att resa oss igen. De strider vi måste utkämpa avgör oftast tillståndet i vårt hjärta, i vårt äktenskap och den andliga hälsan i vår familj.

http://www.sjobergsforlag.se/bocker/uppbyggelse/slass-craig-groeschel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar