torsdag 8 juni 2017

Upprättelse och helande


Jag visste inte då jag började läsa Birgitta Sjöström Aasas bok Upprättelse och Helande att den skulle bekräfta för mig saker som jag gått igenom. Det är alltid befriande då någon kunnat skriva och lägga ord på det man vet, gjort eller varit med om och man kan nicka ja till svar under läsningen.

Birgitta berör väldigt avgörande ämnen då hon frågar vad vi har för bild av Gud och vår bild av oss själva för de är väldigt avgörande för oss i många av livets omständigheter. Vi får ju en hel del sår och skavanker under livets resa och Birgitta visar att våra sår behöver Guds läkedom, våra synder behöver Guds förlåtelse och sådant vi är bundna utav och som är negativt för oss det behöver Gud befria oss ifrån.
Den här boken är ingen lunta med långa utläggningar utan är lite över hundra sidor tjock och Birgitta får allt väsentligt sagt på de sidorna. Varje kapitel slutar med några frågor för eftertanke och en bön.

Birgitta Sjöström Aasa är präst inom EFS/Svenska Kyrkan och reser på kallelser till kyrkor och församlingar och undervisar. Hon är också inspiratör inom den ekumeniska förböns- och själavårdsrörelsen Helhet genom Kristus.

http://www.sjobergsforlag.se/bocker/uppbyggelse/upprattelse-och-helande-birgitta-sjostrom-aasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar