Leta i den här bloggen

torsdag 24 augusti 2017

Du är Petrus


Roine Swensson har säkert återkommit till lärjungen Petrus många gånger i sin förkunnelse och bibelundervisning under alla de år han hållit på. Hans bok Du är Petrus är egentligen en biografi över Petrus, ja man kan även säga en andlig biografi över honom.

Boken är indelad i tre delar där den första delen handlar om då Jesus kallar Petrus och de andra lärjungarna och vandringen med Jesus. I den andra delen får vi ta mera del av Petrus som person och se hans nederlag och misslyckanden men också upprättelse. Den sista delen handlar om tiden efter att Jesus lämnat den här världen och den första församlingens liv och det andliga liv (eller anbefallda liv) som Petrus och de andra lärjungarna levde fram till deras egen död.

Man kan gott säga att Roine Swensson kunnat fånga upp allt det vi vet om Petrus utgående från Bibeln och han har gett ett intressant porträtt av honom. Dessutom har han byggt upp boken så att man kan läsa ett kapitel för varje vecka och då ta ett år på sig för boken har femtiotvå kapitel eller så läser man den under femtiotvå dagar.

http://www.sjobergsforlag.se/bocker/uppbyggelse/du-ar-petrus-roine-swensson-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar