söndag 13 augusti 2017

Vänskap, böcker & mat


En mys bok, en bok som får mig att drömma, vackra bilder, recept...
Andra har säkert suttit och drömt och låtit sig inspireras över vackra trädgårdsböcker eller hantverksböcker, men jag har hängt över Vänskap, böcker & mat en bok som vill inspirera för de som är med i en bokcirkel.

Jag är inte med i någon bokcirkel om man inte räknar Lewis kvällarna till en sådan, men har i Vänskap, böcker & mat fått möta ett antal olika bokcirklar för människor i olika livssituationer på olika ställen. Här finns Andningshål för småbarnsmammor, Bokcirkel på lunchrasten, Veteranerna och Bokhyllarna och så kan man få en inblick i Kirunas litterära salong.

Dessutom bjuds det på English tea: Frasiga ostkex och Agatha Christie tekakor,  linssoppa, fläskfilé, smörgåstårta, äppelkaka med touch av Sartre och mycket mycket annat läckert. En del av läsarna samlas på restaurang, andra i jobbets lunchmatsal eller hemma hos varandra. Men man får inte glömma bort böckerna. Böckerna är det som förenar och för samman. Läsupplevelsen är upphovet till diskussionen, ny vänskap och den smakliga måltiden.
Eller som det står i boken, det finns tre saker vi inte kan vara utan: vänskap, böcker och mat.

http://www.libris.se/vanskap-bocker-mat-1.791151

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar