onsdag 30 augusti 2017

KriccèDet här var intressant. Det här var annorlunda. Något sådant här har jag aldrig läst förr. Dage Härus bok KRICCÉ  Från kris till succé i försäljning är en ovanligare bok - HÄRLIGT!

Det första som slår mig är vilken passion denna man har för försäljningens ädla konst. Som nu äldre herre med många år i försäljningens tjänst så finns det erfarenheter att ösa ur. Som ung man fick han tag i en bok, Frank Bettgers Vägen till framgång i försäljning, den boken blev enormt viktig för Dage och ett stöd under hela hans karriär som försäljare. Fyrstegsraketen eller AIDA-principen är något Dage lär sig och som han visar att ha fungerat i alla de olika företag han arbetat för. Vad det är de får ni läsa om i boken.

Det jag också finner intressant i boken är hans höga moral som finns där även fast han berättar om olika knep för att framställa produkten så bra som möjligt så att kunden blir intresserad. Han visar att man behöver inte lura kunden fastän man vill sälja. Jag tror många försäljare idag borde läsa Dages bok och lära sig av denna visa man...

När han berättar om sina olika arbetsplatser, succéer och kriser (därav titeln Kriccé) så får man också lite glimtar av familjelivet och annat som skett och som hör ihop med det han berättar och därmed blir boken också självbiografisk, eller som han själv benämner det en partiell biografi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar