torsdag 27 april 2017

Frånvarande närvaroBakom sitt sökande, sina tvivel, frågor och sin längtan efter Gud så skymtar hela tiden den skilsmässa som rörde om och skakade om Lauren mycket. Hon skriver inget ont om sin före detta man utan det handlar mer om henne och hennes ovilja att fortsätta äktenskapet.
Men som bokens undertitel säger Om en andlig kris mitt i livet är det som hon mest fokuserar på. Tvivel är ju förstås det som träder fram men på samma gång också en fascination över att Gud är närvarande fastän hon känner att hon misslyckas med det mesta.
Hon skriver utifrån hur livet är för henne efter skilsmässan, hur vardagen tar sig hur tron söker och formar sig. Hon försöker tackla ensamheten och hantera oron. Funderar över sin mamma och hennes död, och konstaterar då det gäller bön "Just som jag blev bra på det tappade jag det. Och när det väl var borta förstod jag att det inte alls var något man lärde sig."

Hon berättar om att de författare som hjälpt henne med sin tro och gett henne hopp och lett henne tillbaka igen.
Att bit för bit vinna tillbaka det man haft, trott och som varit självklart, men inte som då utan som något nytt. En intressant berättelse, kommer att vara en tröst för många och god läsning för andra.

http://www.libris.se/franvarande-narvaro-1.791118

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar