Leta i den här bloggen

torsdag 13 april 2017

I skuggan av sommaren



Peter Strang har mer än trettio års erfarenhet av att möta cancersjuka människor. Han har en god inblick i hur de reagerar på besked de får, vad de är med om, hur de upplever olika saker, hur behandlingar går till osv. Men att ha god erfarenhet och inblick i ett ämne betyder inte att man kan skriva om det på ett trovärdigt sätt.

Men Peter Strang har inga sådana problem. Det är en fantastisk roman han gett oss med I skuggan av sommaren. Huvudkaraktären Jacob, vännen Mattias, bästa kompisen Mikael och de andra personerna faller direkt på plats och man ser dem framför sig. Det är inte den lättaste sak för en författare att beskriva karaktärerna så att de träder fram för läsaren med det gör de för Peter.
Hela historien, samtalen, känslorna och tankarna är helt trovärdiga och Peters långa erfarenhet av möten och samtal med cancersjuka visar sig här.
Det är sällan jag fäller tårar då jag läser en roman men det gör man stundom då man läser I skuggan av sommaren. Den berör djupt, är sorglig och vacker, själavårdande och kärleksfull, smärtsam och glad.  

Jag hoppas att det är många som vill dela den här läsupplevelsen med mig.

Peter Strang är cancerspecialist och professor i palliativ medicin vid Karolinska Institutet samt
överläkare vid Stockholms Sjukhems palliativa cancersektion.

http://www.libris.se/i-skuggan-av-sommaren-1.791166

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar