Leta i den här bloggen

torsdag 21 juli 2016

Kevin Keegan
















Kevin Keegan då han var ung och en av de främsta fotbollsspelarna i världen på sjuttiotalet. Och en Kevin Keegan av lite äldre årgång.








 Jag minns så väl då jag som grabb höll på med fotboll och min stora idol var Kevin Keegan och i och med honom så satte en livslång kärlek till Liverpool in. Nu i.o.m. med internet och möjligheten att införskaffa litteratur från hela världen så har jag också fått möjligheten att få en biografi över denna legend och se filmsnuttar på Youtube av hans spel och mål. Nu får man försöka dra sig till minnes det man såg som grabb och så har man fått läsa om hans liv.

Ian Ridleys biografi så tar läsaren med igenom hela Keegans karriär. Vi får följa med den unga pojken (han är född 1951) ända tills idag då han hunnit bli 65 år. Redan som liten pojke så såg de hos honom en begåvad spelare och det var när han kom till Liverpool 1971 och fick möta deras legendariske tränare Bill Shankly som han fullständigt blommade ut. Den attityd Shankly visade sitt lag och spelarna så var något som Keegan tog med sig då han senare i livet blev tränare.
Keegan stannade sex år i Liverpool och fick vara med och vinna Premier League tre gånger, FA-cupen en gång, UEFA-cupen två gånger och Europacupen en gång. Dessutom blev han vald till årets spelare i England 1976 och 1982. Efter de framgångsrika åren så flyttade han över till Hamburger SV där han spelade 1977-1980 och fick vara med och bli tysk mästare 1979 och blev vald till årets europeiska spelare 1978 och 1979.
Han återkom till England 1980 och spelade i Southampton, Newcastle United och Blacktown City Demons och avslutade sin karriär som spelare 1985.

Från 1992 och framåt så har han arbetat som tränare för olika lag i England och var Englands förbundskapten 1999-2000 då England var med i EM-slutspelet.
Keegan fick många smeknamn under sin karriär eftersom han var snabb, kort och hade förmågan att göra mål efter mål. King Kev, The Geordie Messiah och Mighty Mouse kallades och kallas han.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar