Leta i den här bloggen

onsdag 23 oktober 2019

Liten Handbok om



Tobias Sunnerdahl har precis som Stefan Gustavsson säger i förordet besparat oss från att behöva läsa tusentals sidor av apologetisk litteratur med sin lilla handbok. Den är faktiskt upplagd så att man kan slå upp något man stöter på, möter i en diskussion, funderar på och få på ett enkelt sätt en redogörelse kring frågan.
Boken är indelad i olika ämnesområden och börjar med erfarenheten av att vara människa och ser på frågor kring moral, kärlek, ondska, tänkande osv. Sedan har finns en del som berör Kosmologiska argument och universum. I delen om teologiska argument berörs filosofi, fusk och biologi och intelligent design. Det historiska argumentet består av tre delar, Har Jesus funnits? Vem var Jesus? och Uppståndelsen? I avdelningen övriga argument berörs bla. mirakel, eviga sanningar och behov/längtan för att nämna några. I den sista delen så tar Sunnerdahl upp de sexton vanligaste motargumenten mot Gud, tro, religion och en del andra saker.

Liten handbok är mycket bra att ha i sin hylla för att kunna friska upp minnet i olika frågor på ett lätt tillgängligt sätt.


https://apologiaforlag.se/format/bocker/liten-handbok-om-de-vanligaste-argumenten-for-och-emot-kristen-t

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar