Leta i den här bloggen

torsdag 9 maj 2019

Gud har också varit skild


Visste du om att Gud både har varit gift och sedan skilt sig? När man ett par sidor in i boken stöter på det påståendet och frågan så hickar man till och intresset är fångat. Särskilt eftersom författaren Wade Long visar att det är profeten Jeremia som skriver om den här saken.

Han berättar sedan om Guds äktenskap och visar hur Gud har måsta stå ut med en verklig slitsam och sorgsen skilsmässa. Därför kan Gud också lida och känna med dem som måste genomgå någonting sådant.

Wade Long som har arbetat både som advokat, pastor och fastighetsmäklare har själv genomgått en skilsmässa. De svåra frågorna om tro, Gud och vad Bibeln säger om skilsmässa har han brottats igenom. Han skriver själavårdande och tar sig också an det svårhanterliga stigma som är förknippat med skilsmässa bland många kristna. Hatar Gud verkligen skilsmässa? Är ovillkorlig kärlek verkligen ett kristet, bibliskt begrepp? Innebär en skilsmässa att man missat Guds plan för sitt liv på jorden?

Wade Long visar att det finns många felaktiga tolkningar och tankemönster som ofta är ett hinder för dem som gått igenom en skilsmässa att få uppleva upprättelse och helande. Det finns en biblisk väg och Gud har i sitt ord gett oss sin plan för hur han vill hantera en skilsmässa för att hela och upprätta.

https://www.semnos.com/bocker/gud-har-ocksa-varit-skild/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar