Leta i den här bloggen

torsdag 2 maj 2019

Napalmflickan


Visst kommer man ihåg bilden som man ser på bokomslaget. Flera gånger har man sett den gråtande nakna flickan. Bilden är tagen 1972 i Vietnam och de gråtande barnen som flyr har utsatts för en napalmbomb. Orsaken till att hon är naken är att hennes kläder bränts bort och hennes hud brinner och förstörs då bilden tas. Mirakulöst nog så överlever hon.

I Napalmflickan får vi Kim Phuc Phan This egen berättelse. Hennes lyckliga barndom, vad deras religion Cao Dai är och så flykten då hon är 14 år och som fångas på bild. Hon kommer att få genomgå många operationer, huden är förstörd, brännskadad, stram, hon kan inte svettas osv. Behandlingarna är en fruktansvärd plåga.

Vietnam blir kommunistiskt och man börjar utnyttja henne i sin egen propaganda. Man gör det både i Vietnam, Ryssland och andra ställen. Hennes studier blir till intet men mitt i allt det här möter hon sedan Jesus. Hon fryses ut ur sin familj, flyr kommer till Kuba, hittar där den man hon gifter sig med och de hoppar sedan av i Kanada och börjar ett nytt liv där.

Det är otroligt vad mycket som händer och sker på hennes livs väg. Vilken smärta på många olika sätt hon måste ta sig igenom. Vilka besvikelser och... det är mycket, men hon har Gud på sin sida och han hjälper henne och leder henne genom alla möjliga svårigheter.
En mycket gripande livsberättelse.

https://www.libris.se/napalmflickan-1.1455451


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar