Leta i den här bloggen

onsdag 18 mars 2020

Fallet Mirakel


Journalisten Lee Strobel kan det här. Undersökande journalistik. I två tidigare böcker (som jag känner till) Fria eller fälla? och Fallet Jesus har han gjort samma sak. Grävt, undersökt, intervjuat för att om möjligt få ett svar.

Den här gången så undersöker han om mirakel kan ske. Han börjar med att samtala med Dr. Michael Shermer som har gjort en resa från att tro på mirakel till att inte tro på dem. Sedan blir det samtal med Dr. Craig S. Keener som har gjort samma resa men andra vägen, från skepsis till tro. Det finns så otroligt många helanden som skett att de kan endast förklaras som mirakel.

Vad säger vetenskapen om mirakel och vad ska man riktigt tro om drömmar och syner? många muslimer säger sig ha sett Jesus i syner eller drömmar, vad ska man tro om det? De mest spektakulära miraklen som Strobel undersöker är universum, skapelsen, vår planet och uppståndelsen. Strobel tar också upp det som många brottas med och det är varför man skäms för mirakel och när mirakel uteblir vad gör man då.

Strobel kan det här med att förklara och skriva på ett begripligt sätt och att skriva intresseväckande. Han fångar läsaren men skriver inget på näsan utan öppnar för att man ska fundera och reflektera.

Det intressanta är att man har också gett ut en Fallet Mirakel för barn. Så nu kan en vuxen och barn
läsa samma bok på samma gång anpassat för båda.

https://parlanforlag.se/wwwparlanforlagse/andaktsbocker/uppbyggelse/fallet-mirakel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar