Leta i den här bloggen

onsdag 25 mars 2020

Kärleken fann mig


Rahil Patels bok har underrubriken En hinduprästs möte med Jesus. Genom att berätta om sitt liv, redan från barnaåren och då han som tonåring flydde hemifrån med sin bror för att få ägna sitt liv åt hinduismen och läraren, gurun och guden Guruji, så får man inblick i vad hinduismen är och lär. Med några rader så beskriver han att hinduismen baseras på att man gör saker för gud, som vallfärdar, fastar, lovsjunger och tillber. Men man ska inte räkna med att få något svar från sin gud eller ett personligt möte.

Rahil blev speciellt utvald för att han var duktig på föredrag. Han skolades i flera år och fick se hur människor runt hela världen skänkte miljonbelopp till deras organisation och hur man placerade allt i lyx och fina bostäder. Under hela den här tiden så fanns det en röst inom honom och han började dras till kyrkor och det gick snart så långt att han måste lämna organisationen och då fick han snart se hur lite älskad han var.

Förvirrad sökte han sig hem till England och fick kristna vänner och en lång resa till helande och gott självförtroende och att kunna lära sig att ta emot Guds kärlek utan att prestera något började.
Fascinerande att få läsa om hur en av de religioner som många söker sig till för frid och ro inte har något sådant att erbjuda.

https://www.sjobergsforlag.se/bocker/livsberattelser/karleken-fann-mig-rahil-patel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar