Leta i den här bloggen

torsdag 7 maj 2020

Mod att leda


Brené Brown har den här gången gett sig in på ledarskaps frågan. Hon tar förstås med sig in sin forskning då hon skriver om ledarskap.

Hon har ju forskat och skrivit om att vara sårbar och hennes bok Mod att vara sårbar blev inte bara en storsäljare och känd utan ligger också som grund för det hon skriver om ledarskap. Hon visar att vara sårbar är inget negativt då man är ledare. Tvärtom så löser det mycket för kreativitet både hos ledaren och de andra. Skam är något som spökar hos många och är därmed också ett hinder i att vara sårbar. Nå det finns mycket annat också som kan stå i vägen för sårbarhet. Dessutom ska man inte tro att sårbarhet är samma som mjukhet eller att vara mesig. Nej, sårbarhet är mod enligt Brené.

Ett modigt ledarskap låtsas inte ha alla svar. Ett modigt ledarskap är nyfiket och ställer frågor. Modigt ledarskap undviker inte svåra samtal och situationer utan är i allt detta sårbart. De ledare som är sårbara i sin motighet ser potentialen i människor och idéer och förmår utveckla den potentialen.

Brené Brown delar också med sig av strategier och verktyg för att om möjligt hjälpa dem som är i ledande ställning att våga vara sårbara och göra ett modigt arbete.

https://www.libris.se/product/mod-att-leda/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar