Leta i den här bloggen

fredag 15 maj 2020

Utan slöja


Francine Rivers är och har varit otroligt produktiv författare. I över fyrtio år har hon skrivit roman efter roman. Under åren 1976 till 1985 var hon enormt framgångsrik på den sekulära marknaden. Romanen Kärlek som befriar skrev hon efter sin omvändelse och kom att bli hennes trosbekännelse.

Nu har Sjöbergs förlag valt att ge ut hennes roman serie Nådens döttrar. Serien handlar om kvinnor som spelade viktiga roller i Jesus släkttavla. Först ut är Utan slöja som handlar om Tamar som gifte sig med Judas sin Er och efter att han dött med sonen Onan.
Efter att Onan dött så skickades hon hem till sin familj och sedan med list så blev hon gravid med Judas som pappa till det barn hon väntade. Han tog sedan hand om henne.

Tamar var en kvinna av hopp. Hon blev om och om igen sviken av de män som kontrollerade hennes liv och framtid. Men hon kämpade och slogs för sin rätt att tro på en kärleksfull Gud och hon gav aldrig upp hoppet.

I slutet av boken finns en studiedel där man får ta del av den bibliska berättelsen om Tamar och svara på de frågor som finns. Det kan man göra ensam eller i grupp.

https://www.sjobergsforlag.se/bocker/romaner/utan-sloja-francine-rivers

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar