Leta i den här bloggen

söndag 30 augusti 2020

Så länge dagen varar

Håkan Sunnliden är en välkänd person för oss här i svenskfinland. Många är de konferenser och seminarier som han talat på och då mycket om cellkyrkan.

I Så länge dagen varar så berättar Håkan om sitt liv. Hur han fick kallelsen till präst, då han kom med i den karismatiska förnyelsen med profiler som Ylva Eggehorn, Ulf Ekman, Linda Bergling och många andra. På åttio- och nittiotalen fick han vara med om en väckelse i Hjälmseryd. Han blev resande bibellärare, fick en vision om cellkyrkan och höll på förlora livet i Nepal under ett missionsuppdrag.

På samma gång som han är med om allt det här så får han vara med om och se hur Svenska Kyrkan förändras och hur sådana som han som räknas till de konservativa jagas ut ur kyrkan och hur kyrkan blivit något den inte borde vara. Men trots motstånd från den egna kyrkan så har han valt att aldrig lämna den och dessutom så bär han ett hopp för det som kan bli morgondagens kyrka.

Håkan Sunnliden har med berättelsen om sitt liv lyckats med att analysera det som hänt de senaste 40-50 åren inom kyrkan, på samma gång som det blir kyrkohistoria, men ingjuter också hopp för dem som tycker att allt ser hopplöst ut. Det finns en framtid för kyrkan och Guds rike enligt Håkan, men det kanske inte kommer att se ut som det gör idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar